Aamiin Ya Rabbal Aalamiin

diet konon....

Ni cite hari ahad hari tu......
since anak2 semua kat rumah skrg ni, dan selepas bulan raya hari tu, tahap badan memasing semua naik bagai tak mahu, so untuk lunch kita orang decide nak makan buah je.... ( lagipun sunday lepas daddy ada golf tournament, lagi lah aku malas nak ke dapur)
so nengok2 dalam fridge tak ada buah yang sedap.... nak keluar pegi beli semua nya tahap kemalasan adalah agak keterlaluan... jadinya nak tak nak makan je buah apa yang ada kat dlm fridge tu.....

mangga pun mangga lah.... janji buah.....
ada dua jenis mangga, satu mangga yang
masak ranum dan satu lagi
mangga ala ala muda manja gitu......
belasah je mangga masak cicah dengan kuah rojak...
kekekekekeek

satu pinggan dah habis....
yang mangga muda tu lemak2 masam buah nye.....
cicah dengan kuah rojak tamin... tangkap leleh gak...
ini lah lunch aku untuk hari ahad hari tu... kalau lepas ni tak mahu gak badan ni turun,( kekeke tak ada maknanya sekali makan buah badan nak turun ye tak?) aku rasa nak minum teh kampung lah pulak... kekekekekeke

66 share with mummy:

IBU KUMBANG said...

mummy minum teh org kmpg tu x larat, asyik nk ke jamban je...

ita.itu said...

yaallah kak..meleleh2 air liur sy tau..sdpnye..

Mieza said...

kecur air liuq aku kat...ko ni saje je tau...:p

Ms.Lilies said...

duhh...sedap tu...nak kena cr jugak ni...nyum nyum

julietchun said...

Dasatnyer, haruslah saya tak tahan mkn mangga jek. Ni kalo tak turun gak mmg sedih benar nih.

nanacun said...

hehehe.. mangga yer? hehehe :)

suw said...

mangga jek? ni kalah diet afrika kak ita ni kkekekeke..chaiyok2!
sy dlu amek herbalife..tp lepas mkn herbalife tu, sy mkn lagi nasik..sudahnye bkn turun berat..makin naik ade la hahahah

p/s: ad tips nk buang double chin tak?

K.Jah said...

err..mummy makan mangga yer? ada symptom loya2, muntah2 tak??? hkhikhik

cendawanintim said...

pingsan terusssss tengok mangga iteww!!

SaDi said...

huahuahuahua.... dah terliur... sedapnyeeee magga ituuuuuuuu :p

MNN said...

wahh makan mempelam.. masam!! tapi best!! :)

ShiDa said...

Sis...

Lelehhhh dh liur nii..
huhuuuu....mana lak pokok magga aku nak panjat!!

Nad Eusoff said...

adoh..tingingnye nak mam mangga tuh..huhu

DYLA said...

erm sedapnyer mkn buah mangga siap cecah lg.....

nasazfrog... said...

mummy sedap tak kuah rojak tamin tuh.. ?? ada kacang lagi masyuk uth kan...

Y u Z z 9071 said...

makan tu je utk lunch...

boleh tahan ke perut mummy...

petang makan apa plak..hehe

Mummy Cool said...

IK
betul tu yang.. tu yang kena pikir doploh kali tu.... melecet buntuit nanti.. kekekeke

Mummy Cool said...

IK
betul tu yang.. tu yang kena pikir doploh kali tu.... melecet buntuit nanti.. kekekeke

Mummy Cool said...

ita..
pele tu.. ops pelam tu ko boleh makan untuk diet afrika kan yang? heheheh

Mummy Cool said...

mieza...
hehehe sabo yang... ko telan balik air liur tu....kekekeke

Mummy Cool said...

lilies...
cari yang jgn tak carik... kekekeke

Mummy Cool said...

juliet..
tak ada makna nya makan boleh turun.. makan pun baru sekali je.. cirit birit adalah.. kekekeke

Mummy Cool said...

nana...
nak ke? meh lah umah yang....

Mummy Cool said...

suw...
hehehe double chin tu kan penambah seri muka... kekekekekekeek

ladyell said...

hiks...mangga jd lunch..kalau amik lps lunch munasabah gak...

tk pedih ke perut mummy...

tp terliur gak tengok mangga nih..bape kali lap air liur yg meleleh nih...hiks

Mummy Cool said...

kjah...
tak ada makna nya yang... hehehehe

Mummy Cool said...

cen..
rilex yang rilex... kekekeke

Mummy Cool said...

sadi...
mummy type pun mummy terliur ni yang... kekekeke

Mummy Cool said...

mnn...
memang best anakanda oiii....

Mummy Cool said...

shidah...
telan balik air liur tu... kekekekeke
meh kita panjat pokok kat manjung nak... kekekeke
bila? minggu ni boleh?
kekekekeek

Mummy Cool said...

nad..
alahai kesian anak mummy sorang ni....

Mummy Cool said...

dyla...
kalau tak cicah tak sedap yang.. masam sangat... kekekeke

Mummy Cool said...

ina..
dah tak sempat nak letak kacang yang... cepat je habis... kekekeke

Mummy Cool said...

yuzzz..
petang lain kira... hehehehe

Mummy Cool said...

ell...
pagi dah makan heavy sebab tu mummy rajin makan pelam masa lunch
kekekekekeekek
telan balik air liur tu yang... hehehehe

ku tak sempurna said...

nak diet?? alaa... takyah la mummy... bukannye besar mana pun badan mummy tu... klu kering sgt pun, tak lawa... :D

very supportive kan :D

SaDi said...

mummy... ada tag utk mummy kat blog sad... :)

azreen said...

kak....salam kenal ek...terliurla tgk mangga akak tu...huhuhu

Mummy Cool said...

ku tak sempurna...
adoii laa.. statement tu lah yang buat mummy tak jadi diet ni.. kekekekeke

Mummy Cool said...

sadi...
ada TAG..?? uwaaaaaaaaa... mummy nak lari laaaaaaaa...

Mummy Cool said...

azreen,,,
salam kenal yang...
datang lah selalu..... azreen ada blog tak?

mummysyafie said...

anak branak ke diet ni..adoi..saya pun nak kena diet camni..badah dah mengembang dah

eida.. said...

hi mummy cool... sedapnyerr mangga tu.. terliuq tgk... :) salam kenal

eLLy said...

musim org berdiet dah tiba...

adoila tengok mangga tu .. ish mummy mengandong tak?

shafa said...

sodap nyo itu buah...
meleleh2 ayaq liuq cek nih...
lama tak mkn rojak buah nih..
harus ku cari nih pasnih...

Yatie said...

manggaaaaaaaaaaa ... terliur dah nieh ... huhuhu ...

Mummy Cool said...

nor..
tak ada maknanya nak diet... baru sekali je terskip lunch.. kekekeke

Mummy Cool said...

ieda..
salam kenal yang.. lain kali singgah lah ye...

Mummy Cool said...

elly..
tak ada maknanya aku nak ngandung yang oii.. kilang dah tutup ... kekekeke

Mummy Cool said...

shafa..
cari yang jgn tak cari.. hehehehe

Mummy Cool said...

yatie..
kat sana ada musim buah mangga ke? buah kurma ada lah kan.. kekekeke

cokolat said...

mummy... sedappp okkk!!! tengah2 malam ni terus rs mcm leleh jeee,,,,

Cakap Kosong said...

saay pun tgh dietlah ni mummy.

U.Lee said...

Hi, I sure love those mangos. Looking at them makes me want to go out and buy some, ha ha.
Nice blog you have.
Best regards, Lee.

Mummy Cool said...

cok..
meleleh ek? kekekekeekek

Mummy Cool said...

ck..
moga2 diet ko menjadi yang... hehehehe

Mummy Cool said...

u.lee
thanx for the visit dear...

Yatie SawaNiLa.com said...

meleleh air liur nengok buah mangga tuh.....

tak pedih ke perut mkn mangga for lunch???

btw.. my first time visit here nanti sudikanlah diri awak masuk blog saya
www.sawanila.com

Mummy Cool said...

yatie..
hi.. thanx for the visit...insyaAllah.. nanti akak pi tengok site yatie ya...

Sufi Idany said...

erm... mmg nak kena cont diet ni... since lepas raya ritu berat badan dah bertambah 1.5kg....huhuhuhu nak kurangkan balik seksanya..... canner ni mummy.... any idea?

Erinsza said...

akak suke betui mnk buah asam nie cincah dgn kuah rojak buah, hehehe tahu sedap tapi masyeeem sngt.

Izan said...

mak aih... manggani sungguh menggoda.. da ler kat sini susah nak cr mangga.. huhuhuhuhuh

Mummy Cool said...

idany...
jgn kata ko yang.. mummy pun berat dah giler ni... kekekekeek
1.5kg.. tak ada hal lah yang... kekeke

Mummy Cool said...

erinsza...
yang masam tu lah yang sedap.. hehehehe

Mummy Cool said...

izan..
nak mummmy pos kan pergi sana ke? kekekekeke

dakgilachoc a.k.a nani said...

ayoyoyo sedapnyer...mangga tu menggoda selera betullah..harus gi carik mangga ni..kecor ayaq lio nengok..perghhhhhhhhhh.....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...