Aamiin Ya Rabbal Aalamiin

Bill telefon naik.....


Salam hari sabtu buat semua...hari ni mummy balik kampung, kerana ibu kepada bonda mummy sakit kuat (kira opah mummy lah, beliau dah berumur hampir 100 tahun ).. Harap2 semuanya selamat ya.. Doakan perjalanan mummy selamat sampai ke distinasinya... Dan untuk anak2, adik2 dan kawan2 semua, mummy titipkan jokes of the weekz agar semuanya bisa tersenyum..HAPPY WEEKENDz UNTUK SEMUA!

Bil telefon rumah sebuah keluarga naik melambung.

Suami telah memanggil semua ahli keluarga untuk berbincang;

Suami : Ini dah melampau. Gunakan telefon sesuka hati. Ayah tak gunakan telefon rumah, ayah gunakan telefon tempat ayah bekerja.

Isteri : Saya pun sama juga, gunakan telefon tempat saya bekerja.

Anak : Oh sori..saya gunakan SMS sahaja. Untuk panggilan saya gunakan telefon tempat saya bekerja juga.

Bibik : Jadi apa masalahnya? Semua orang gunakan telefon tempat bekerja. Sama juga dengan saya guna telefon tempat bekerja.....

( ada siapa yang berani komen, sape yang salah kerana bill telefon naik) hehehehe!

10 share with mummy:

mummysya said...

salam...

Hehehehe!!! salah bibiklah tu....

i'm ソソ said...

semoga opah cepat sembuh...
mummy, berhati-hati di jalan raya...selamat pergi dan selamat pulang ya...
Ohya! kampung kat mana?

hehehe...tindakan bibik tu betul...dia pun macam majikannya...hehehe...kelakar...

ita.itu said...

kira moyang anak2 mummy la ye..wah 100 tahun ek..semoga cpt sembuh dan panjg umur...hehe..lawak la neng tuh..mau sy lilit tali tel kat dia kang..hehe

IBU KUMBANG said...

wah mummy ada opah lagi rupanya.. semoga dia sihat kembali..
sangat kelakar dia punya joke.. hehehe

mummysyafie said...

bibik lah salah tu..

semoga semuanya selamat yer mama..semoga opah cepat sembuh

~dyla~ said...

lawak tul...

nak buek cemano dah tmpt dia keje umah tu.. hehehe

Y u Z z 9071 said...

neng la tu..

call sedara kat jakarta...

Lily.Lulu. said...

lily doakan semoga nenek mummy cepat sembuh ..

Insya-Allah

Mummy said...

mummysya.. bibik tu mengong ingat dia keje kantor agaknya.. hehehehe

oli ...thanx ya yang, mummy balik perak. hehehe memang kelakar...

ita.. ha'ahh moyang budak2 tu.. org tua dulu2 banyak pantang, sebab tu awet muda. thanx for d doa ya ta.
yes.. kalau mummy pun mummy ikat leher bibik tu.. hehehe

ibukumbang..alhamdulillah ada lagi yang, tapi now tu lah dah tak ishta sangat..

mummysyafie.. thanx for d doa ya yang.. bibik tu perasan dia keje kantor, sebab tu guna phone sesuka hati.. hehehehe

dyla.. tu lah pasal.. kesian majikan dapat bibik berangan keje kantor, kok guna phone sesuka hati.. hehehehe

yuzz.. heheheh col sedara ek.. kekekeke

lily.. thanx for d doa ya yang.. thanx a alot..

dakgilachoc a.k.a nani said...

hehehehehehe...bagi je pelempang sedas kat bibik tu...:p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...