Aamiin Ya Rabbal Aalamiin

Cerita lawak Hari Sabtu

Zaman ni zaman susah. Harga minyak naik terus, akibatnya terjadi pemberhentian di berbagai syarikat. Salah satunya ygterkena pemberhentian ialah Suparjo dari Semarang , Indonesia.Bulan ni dia tak dapat kirim wang untuk isterinya di kampung halaman. Hanya dapat kirim surat yang isinya demikian:

Isteriku tercinta,


Maafkan kanda sayang, bulan ni kandatak dapat kirim wang utk keperluan keluarga di rumah. Kanda hanya dapatmengirimkan buatmu 1000 ciuman.


Paling cinta,
Kanda Suparjo Yii


Seminggu kemudian Suparjo mendapat surat balasan dari isteri tercintanya:


Kanda Suparjo tersayang,


Terima kasih atas kiriman 1000ciumanmu. Utk bulan ini Dinda akan menyampaikan laporan perbelanjaan keluarga:


Tukang minyak bersedia menerima 2ciuman setiap kali membeli 5 liter minyak tanah.


Tukang letrik mahu dibayar dengan 4ciuman setiap 10hb setiap bulan.


Tuan rumah mahu sewanya dibayaransuran 3 kali ciuman setiap hari.


Tokeh kedai runcit tak mahu dibayarpakai ciuman. Dia mintak yg lain jadi Dinda terpaksa berikan saja.


Hal yg sama juga kepada Guru Besardan guru kelas sekolah di Nanang yg dah 3 bulan tertunggak.


Besok Dinda nak ke pajak gadai utktukar 200 ciuman dgn wang tunai sebab Tokeh pajak gadai dah sedia tukarkan 200ciuman dan gadaian yg lain dgn wang Rp650 ribu. Lumayan buat belanja sebulan.


Keperluan peribadi Dinda bulan nimencapai 50 ciuman. Kanda tersayang.. bulan ni Dinda merasa menjadi org palingkaya di kampung kita kerana Dinda berikan hutang ciuman kepada ramai pemuda dikampung dan siap ditukar dengan apa pun keperluan Dinda.


Yang dari kanda masih berbaki 125ciuman, kanda ada fikiran bagaimana mahu dihabiskan? Atau Dinda simpan dululah
dalam tabung yer??

Paling sayang,
Dinda Suti Nirwingsih


......gedebuk. .. Suparjo pengsan!!!!

25 share with mummy:

julietchun said...

Adoiii,lawak sungguh.

atty's said...

SALAM MAU TAK PENGSAN LAKINYA.EKEKEKK

**KITE PUNYA** said...

Salam mummy,

Nak minta bantuan camne mummy buat link yang nak tahu the latest update

ala yg bawah cool vistors tue

kalu tak kisah bolih ajarkan

ladyell said...

gilooss punye lawak ni mummy....adoiiaii apa punye singkat pikiran..mau tk laki pengsan...

ras-adieza said...

rupa-rupanyer ciuman ni boleh ditukar menjadi wang ringgit. kesian suparjo tu mendapat isteri yang begitu kreatif.

SaDi said...

huahuahuahua... :D

Cakap Kosong said...

memang elok bini dia ajar dia macam tu.

Y u Z z 9071 said...

hehehe..kelakarrrr

Ziana said...

hehehe..
kelakar laaa plak...
:)

lily.lulu said...

hahahahah !!
sabau jek laaa ....
ampeh nya bini
:))

IdaShah said...

pasni mesti suparjo antar duit byk2 kat bini dia hehehe

eLLy said...

Ha ha ambik ko ... itu baru 1000 ciuman.. klu lebih camne tu ?

cendawanintim said...

lurus bendul betul la bini suparjo nih..adoiiyyyyaa

shafa said...

Terus besoknya beli tiket balik indon..

Mummy Lieza said...

juliet..
memang lawak pun yang.. hehehe

atty..
hehehe.. bini lurus bendul yang.. kekeke

Mummy Lieza said...

kita punye..
add mummy kat YM.. nanti mummy tunjukan ok yang..

ell..
hehehe memang lawak ell..

Mummy Lieza said...

ras..
kreatif sungguh yang..hehehe

sadi..
hehehehe

CK
tu lah.. ingat dia nak kenakan bini dia sekali dia yang terkena..

Mummy Lieza said...

yuzz..
hehehe menang kelakar yang...

ziana..
kelakar yang.. padan muka lakinya.. hehehe

lily..
bini ikut je rentak lakinya.. hehehe

Mummy Lieza said...

ida..
pasni no more kisses lagi.. hehehe

elly..
kalo lebih, suparjo terus jalan.. kekeke

cen..
aterr dah lakinya nak kena kan bini nya.. heheheeh sekali dia terkena sampai pengsan u.. hehehe

shafa..
hehehehe.. balik terus.. risau dek bini yang lurus bendul.. hehehe

Naidanish said...

"mintak yg lain jadi terpaksa berikan saja" ADOIYYAYYYY...tak tahan...

ita.itu said...

kah.kah.kah..lawak lah ko kak

Mummy Lieza said...

naidanish...
heheheheeh tak tahan apa nye yang....

ita...
nama lagi lawak hari sabtu kan.. kekeke

Beruang Madu said...

Mummy dapat dari mana nih?? INi saya yg tulis cerita ni... hahahaha kalau tak percaya cuba tengok link nih

http://beruangmadu.com/?p=132

kalau tak silap tahun lepas Abg Bear reka cerita ni ... tapi takper... sama jer...

Mummy Lieza said...

bear..
ye ke? mummy dapat dari email...
ada group yang anto.. mummy fwd je kat blog.. hehehehe

dakgilachoc a.k.a nani said...

kihkihkih...penah gak dpt email ni...mg lawakla...maunya x pengdan laki dia....hehehehehe...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...