Aamiin Ya Rabbal Aalamiin

A REMINDER TO ALL MY FRIENDS

Dear Friends,

1. When was the last time you had your Pap Smear done?

2. When was the last time you did a Self Breast Examination?

3. When was the last time you did a Breast Ultrasound or a Mammogram?

4. When was the last time you did a Cancer Marker Blood Test?

Please don't make it your last time ! Have it done TODAY !

A reminder from a friend......
***mummycool.blogspot.com***

37 share with mummy:

DYLA said...

mummy,
yg no. 2 je dyla penah buat...

yg lain takoootttt..

Mummy Cool said...

dyla..
jgn takut yang.. kita bila dah ada anak.. semua tu kena buat...

Mieza said...

yg no 1 je dulu buat...yg lain blm lg...fobia ngan spital nih...:p

Mummy Cool said...

mieza..
bila dah masuk umur 30+ ni elok lah buat tu semua yang...

Cakap Kosong said...

kena pegi check nih....

Cakap Kosong said...

kena pegi check nih....

Cakap Kosong said...

kena pegi check nih....

ita.itu said...

adoila..dah 4 thn x wat pap smear..takut la kak..hehe

SaDi said...

part test no 1 dan 2 tuu mmg ada buat... no 3 dan 4... belum lagi... :)

Mummy Cool said...

ck..
pi lah check yang...

Mummy Cool said...

ita..
alaa ta, nak takut apanya.. bayang kan doctor tu cam laki ko, ngah k***k... lagipun test tu kejap je... hehehehe

Mummy Cool said...

sadi...
kalau dah masuk umur macam mummy tu harus disegerakan no 3 tu.. hehehehe

Eija Sam a.k.a Purple 28 said...

memang penting kan..thanks for the reminder..no 1 dan 2 jer pernah buat.. nanti harus dibuat no 3 dan 4...

julietchun said...

Kite ni selalu takut kalo nak check bagai ni kan,padahal bkn ape pun, tapi sy pun ada drh gemuruh gak kalo sbt pasal hospital,hehe.

Mummy Cool said...

eija...
buat yang.. jgn tak buat... untuk kebaikkan kita jugak...

Mummy Cool said...

juliet..
nak mummy temankan... ???

Nad Eusoff said...

takut bila kenangkan pasal breast cancer..
hush..mintak jauhla..
moga kita semua diberi kesihatan yang baik

Mummy Cool said...

nad..
doa doa jugak.. tapi kena juga always check up supaya penyakit tu tak singgah kat kita... insyaAllah..

HERTINY LAIMAN said...

Salam Mummy..
Sib baik tiny dah buat hari tu, tapi tak sakit ler...cuma segan + malu je..kat dr tu..sib baik dr pompuan..hehehe..

cokolat said...

mummy... tenkiu for ur kind reminder! mmg penting mummy... kitakan waniterrrrr!!! mcm2 risiko kita niii...

cendawanintim said...

owhhhh, harusssssss kena gi buat nih...

chronicles of angelzz said...

mummy i pown kna buat ke?

Mummy Cool said...

tiny...
mummy pun masa buat tu pun malu gak... mummy kena dengan gynae lelaki.. adoii laaa... tapi nak buat camana, redha je lah.. lagipun untuk kebaikan kita gak...

Mummy Cool said...

cokolat..
no problem yang.. yang perlu kita share kita share bersama..

Mummy Cool said...

cen...
pi buat cepat yang....

Mummy Cool said...

angelzz...
hehehe tepuk dada tanya selera... meh sini mummy check kan.. kena buat ke idak.. hehehehehe

ladyell said...

time kasih mengingatkn mummy...no1 baru bln april lepas,no2 tu tiap kali lps period check,tp no3 n no4 tu...tk pasti,wajib ke buat...

Mommy Lily said...

thanks sbb ingatkan kite...

Mummy Cool said...

ell...
sekali sekala kena buat jugak test no 3 dan 4 tu....

Mummy Cool said...

mommylily...
sama sama lah kita saling mengingati...

Lily.Lulu said...

erk .. xde buat la mummy ..
aiyoooooooooooo !!!

Mummy Cool said...

lily...
Buat lepas kawin nanti ok. Hehehe.. Ajak ea temankan...

Ziana said...

alamak mummy...
thanks coz remind
x wat
:(

takotnyee!!

Mummy Cool said...

kakdik..
tak boleh takut.. kena buat gak.. untuk kebaikan kita gak yang... hehehehe

shafa said...

Dengar hospital saya teruh takut mummy...tapi nak kena paksa gak ni.

eLLy said...

mummy dari soalan dari number 1 sampai 4, satu pun eLLy tak pernah buat :(

takut arrr ;(

dakgilachoc a.k.a nani said...

thanks kerana mengingatkan ye mummy...

p/s:pic tu seksi la mummy...aiyokkk...=P

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...