Aamiin Ya Rabbal Aalamiin

Lawak hari CUTI.....


Pada suatu hari, seorang Nyonya bernama Nyonye Mei Lee datang ke KL untuk kali pertama selepas menang loteri. Beliau check-in disebuah hotel mewah bertaraf 5 bintang. Seorang pelayan membawakan begnya menuju ke bilik penginapan Nyonya Mei Lee.


Nyonya Mei Lee dengan girangnye mengikuti langkah-langkah pelayan itu dan ketika pelayan tersebut menutup pintu, Nyonya Mei Lee melihat ke sekeliling. Beliau tetiba menjadi marah lalu berkata kepada pelayan tersebut.


"Eksekius mi... lu jangan ingat wa tua... mali dali kampong, tatak tau duduk hotel.. Wa suda baya latut latut, lu kasi ini bilik kaaa??! Kicik!! Tatak tibi, tatak lemali... satu pun tatak ada??? Hah? Hah? Katil mau titun pun tatak???? Hah? Hah? Hhaaaiyyaaa. . mau tipu olang ka??!! Tatak baik wo ini machiam"


Lalu pelayan itu pun menjawab, "Sabar Nyonya... ini baru lift, maaa...


40 share with mummy:

kuIna Jentayutiara said...

hahaha... nyonya mana la tu....

alia said...

wa..ha..ha...apa la si nyonya nie...tension staff hotel tu...

julietchun said...

Tetibe rasa nak wat cam nyonya nih,hihihi.

Ms.Lilies said...

hahahahaha.....*gelak guling2*

ladyell said...

hahaha...mummy,ni lawak tawon 80an ker...lif pn tatak tau maa....

ku tak sempurna said...

muahahahahahahaha (gelak yg hampir hilang sopan)

klu lah aku pelayan tu, mau gelak depan nyonya tu... tak kira....

muahahahahaha (masih gelak lagi)

azreen said...

kahkahkah....pecah perutla saya baca citer ni....awatla nyonya ni takkanla takleh nak bezakan bilik ngan lift.....kuikuikui

Asz said...

ekekeke ... mmg lawak!!!!

suw said...

alaha..sib baik lawak je..bukan btol2 kan?

effie said...

seb baik nyonya..
blh dimaafkan..
kalau ahmoi santek..
memang kene berbakol laaa mamat bellboy tu kutuks..
hahaha..

Cakap Kosong said...

tak sabar punyer nyonya!

Mummy Cool said...

kuina..
hahahaha... nyonya kampung tu....

Mummy Cool said...

alia..
memang staff tu akan tension giler... kekekeke

Mummy Cool said...

juliet yang chun..
ko cuba lah yang.. hehehehe

Mummy Cool said...

ms lilies...
adoi laaa.. jgn guling guling kang pengsan kang...

Mummy Cool said...

ladyell..
tu lah pasal... dah nama lagi duk kampung kan.. hehehehe

Mummy Cool said...

ku tak sempurna...
hahahaha ko gelak kang mau gak nyonya tu marah kang kat ko.. hehehe

Mummy Cool said...

azreen...
tu lah pasal... nyonya tu buat lawak sungguh.... hahahaha

Mummy Cool said...

asz...
hahahaha.. lawak sungguh...

Mummy Cool said...

suw..
biasanya cite lawak ambik dari kisah benar kan... hehehehehe

Mummy Cool said...

effie..
bellboy kena banyak sabo lah kalau nyonya cantik.. kekekek

Mummy Cool said...

CK..
habis dia dah bayo latus latus.. mana boleh sabo... kekekeke

Monkey D Luffy said...

memang kampungan

Sufi Idany said...

mummy kesian nyonya tua itu...tatak tau beza itu lift ka itu bilik otel.... huhuhuu

SHIMI said...

Patutkan aku gelak sampai terguling-guling. lol

Zanna_MamaBatrice said...

keh keh keh...
gelak gelak gelak guling2 nie....

apa lah nyonya...itu baru lift lorr...
nanti baru jumpa bilik lorr

dakgilachoc a.k.a nani said...

kita pn penah baca email psl lawak ni..mmg lawak kan...hehehehehe...

kalo kita buat cm nyonya tu mau bellboy tu kasik penampo jerk...hahahaha...

Dee said...

mummy..xleh nk baca..sakit mata oo..kunin tuh..

ita.itu said...

kah.kah.kah.konon x jakun..lift pun tak tau ke..kah.kah.kah

eLLy said...

wakakakaka nasib baik dia tak check in kat Hotel eLLy.. if not mau pening kepala melayannye :D



Mummy di larang pakai font Kuning tak nampak la.. susah nak baca ;)

mummysyafie said...

senyum sorang nor baca ni..hihihi

mummycool said...

luffy...
hahahaha.. dah tulis kan.. nyonya kampung tu... kekekeke

mummycool said...

dany...
dah namanya nyonya kampung kan.. hehehe

mummycool said...

shimi..
awas kang tergolek dog kang... hehehehe

mummycool said...

zanna...
nyonya tu dah tak sabar nak berguling.. kekekeke

mummycool said...

nani..
kalau nani yang buat cam gitu.. harus bellboy tu mati sakit jantung kat situ.. kekeke

mummycool said...

Dee..
okok nanti mummy tukar kan... hehehee

mummycool said...

ita..
hahahaha.. nyonya kampug kan...

mummycool said...

elly..
hahahaha.. kalau dia check in kat tempat elly... mahu gak elly blog kan 2 hari 2 malam
kekekekekekee

mummycool said...

nor...
senyum sorang?... heheheheeh

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...