Aamiin Ya Rabbal Aalamiin

Pembantu Rumah.....

Seperti dalam entry aku yang lepas.. bibik aku yang ada ni agak macam pemalas dan ada sikit2 suka cakap tidak benar ( cakap tipu lah) ..
tamatnya perkhimatan bibik aku tu akhir bulan ni.. dan aku tak nak sambung permit dia untuk terus bekerja dengan aku, sebab makin lama dia dengan kita makin besar kepala dia nanti....
Jadinya aku skrg ni tengah mencari maid baru...
dan kepada sesiapa yang tahu agent ataupun tekong2 mana yang boleh provide kat aku maid yang bagus bagus... coling2 lah aku ya... ataupun email pada aku at mummycool67@yahoo.com ....

aku need it very URGENT..!!!
tak kira lah ada permit ke tak ada permit... sebab itu semua boleh aku uruskan kemudian.....
tolong ya......

55 share with mummy:

Mommy Lily said...

oh ye ke..susahnye nk dpt maid yg betul2 menepati kita kan mummy

mami tkde contact. semoga cpt dpt maid

suw said...

ape kate mummy gi cari kat indon..staf kat opis sy gi cari sendiri kat sane :P

Cakap Kosong said...

diorang nih tak bleh pandai........kalau dah pandai ...mulalah panjang akal!

DYLA said...

kak,
carik maid yg mcm dlm gmbr tu.. baru la ngam!

alia said...

mammuy cool nak cari ala-ala model dlm gambar tu kaa.....hu..hu...seksi..seksa tuan umah...larik....

Mummy Cool said...

mommy lily...
memang susah nak dapat serasi...

Mummy Cool said...

suw..
alahai kalau mummy pi indon mahu gak mummy terlencong dari cari maid jadi shopping lah pulak kekeke...

Mummy Cool said...

dyla..
kalau cari yang cam dlm gambar tu.. mahu gak daddy ko berhenti kerja duk umah... kekekee

Mummy Cool said...

alia..
kalau carik cam dlm gambar tu.. habis lah daddy ko tak pergi kerja yang... kekekeekekek

Zanna_MamaBatrice said...

susahkan cari maid skang nie...
mcm2 peel diorg tu...naper tak cari maid org kita jer....he he he

mummy....cari yg dlm gambar tu ler mummy.....sedap mata memandang, tp hati merana....he he he

Mummy Cool said...

zanna..
kalau dapat maid orang kita lagi mummy suka.. tapi camana nak cari? kat mana? adoiii laaaa...

julietchun said...

susah sgt amik saya la jadi maid mummy, tapi gaji 4 angka,bonus,anual leave,MC musti ade suma,bleh tak? Bila nak stat?:D

Mummy Cool said...

juliet yang chun...
alahai... mummy takut nak ambik maid yang status chun chun ni semua.. takut daddy nya nanti duk umah takmo pergi kerja... hehehe

sparkystar said...

alahaii..lau sparky jadi leh tak,jgn kata uma mummy sparky jaga ngn anak2 mummy skali sparky jaga..hehehehee

ita.itu said...

ibuk, saya mau jadi neng ibu, ibu mau enggak..kah.kah.kah...sy janji enggak ngacauin suami ibuk..haha

Mummy Cool said...

sparkystar...
yo lah tu yang... nak jadik menantu mummy ek... hehehehe

Mummy Cool said...

ita..
ko memang noty tau ta... aku dush dush kang nak... kekekekeke

rose said...

wow..if dpt maid yg mcm kat atas tu mesti tak berkelip mata kan..hahahah....

Mummy Cool said...

rose..
adoii laaa.. seram mummy nengok gambar maid tu.. kekekeke

Monkey D Luffy said...

hehehee... ada jugak bibik mcm tu yer. BANGLA blh ker?

Yatie said...

akak... saya tak nak ler rekomen sbb masalah kite sama.. besar kepala..tipu...
so skunk saya survive w/out maid.. and rumah pepaham je la..tapi hati senang....
kalau akak nak amik kat agent cuba tgk kat malindo bangsar.... sya amik kat situ.. yang bagus pasal dorang... kalau kite komplen pasal maid.. dorang akan suruh kite hantar maid kat agen then dorang kasi koseling.... train betul betul... tapi hati maid jahat ke baik kite tak tau...
sbb bila dah lepas 1 thn kerja..mul;a la buat perangai..

oh ya my name is Yatie...from www.sawanila.com

cokolat said...

mummy kalo "PAH BEDAH" mummy nak tak?????? hehehe...

Dee said...

mummy..emm..kita bukan tekong maidlah sori xleh tolon..tp kalo dpt cam yg kt atas tu..kita kompom mummy x gi keje..sbb bz pantau daddy..hihihi..

eLLy said...

mummy, eLLy nak daftar nama eLLy la boleh?

bila nak buat interview dng i

ku tak sempurna said...

dapat maid yg mcm dalam gambar tu, huiiihhh... bahaya....

DrSam said...

Salam sis,

Ada maid memang bagus. Senang kerja kita kat rumah dan kita kerja dengan orang rumah. Saya dlm 8 tahun dah masuk 8 orang maid. Mulanya berkualiti, lepas tu hampeh dan so so aje. Ni terbaru baru sebulan, doakan terbaik dan tawakal ajalah. Ikutkan hati memang tak nak ada maid, tapi dah macam jadi satu keperluan plak (terutama utk anak-anak).

kesimpulannya, maid ni macam ambil saham juga. Boleh buat untung, dan kebanyakannya rugi.

sori, terpanjang plak komen pertama ni.

azreen said...

kak....mesti best ek ade majikan mcm akak...sporting je...kalau bleh saya nak jadik maid akak la....bleh ke mcm tuh....muahahahaha....

nana... said...

Dah dapat ke?
Huhuhu.

SHIMI said...

Apa kata amik aku jer jadi maid ko.

cendawanintim said...

lorrrr, panjangnyer komen dari abang saya tu...

tapi betullah, memang ngeri dengan apa yang abang saya dapat tu...sian dia...

sian kat mummy jugak...

Mummy Cool said...

luffy...
bangla?? hahahaha ada ke??

Mummy Cool said...

Yatie...
thanx for the info ya yang....

Mummy Cool said...

cok..
pah bedah? siapakah pah bedah itu?? hahahahaahha

Mummy Cool said...

Dee...
harussssssssssssss.... kekekekee noty ek!

Mummy Cool said...

elly..
ko noty ek yang... ok ok esok kita interview kay... hehehehe

Mummy Cool said...

ku tak sempurna..
kalau dapat maid mcm dlm gamabar tu.. mahu tak sempurna hidup mummy ni dibuatnya.. kekekekeke

Mummy Cool said...

Dr Sam...
mummy agredd with you macam saham kan... kekekekeke...
btw thanx for the visit...

Mummy Cool said...

azreeen...
ko pun noty ek? hehehehehe

Mummy Cool said...

nana...
belum dapat lagi lah yang.. ni dok tengah survey ni....

Mummy Cool said...

shimi...
hahahaha.. ambik ko ek?? hahahaha ko pandai buat roti prata tak? kekekekeek

Mummy Cool said...

cen...
abang? yang mana? dr sam?
heheheheheeh ye ke....
apapun nasib orang yang pakai maid ni lebih kurang je....

DrSam said...

Aohai...keciknye dunia siber ni. Adik ku yg tembam dan comel tu pun boleh tersempak kat rumah mama cool ni :) cabutzzzzzz

Mummy Cool said...

Dr sam...
hahahahaha.. dunia blogger ni kecik je.....

Asz said...

mummy ... i feel u!!! sya pun ngah carik maid utk ganti maid yg sedia ada ni ...

tapi alhamdullillah, maid saya yg ni sgt bagus (setakat ni lah) ... rajin & pandai masak ... paling penting skali dia sgt sayangkan anak2 esp ammar ... kalau buat keje tak payah disuruh2, pandai2 sendiri ... letih lah dpt maid yg pemalas pastu asyik nk disuruh.

kami 1 family sedey dia nk balik, ngah pujuk dia soh dtg balik .. tapi sementara dia balik tu sape lah nk jaga ammar ...uwaaaa!!

kalau mummy dah dpt contact2 utk dpt maid boley arr roger2 kat sya lak .. tulun lah! please ...

i lap u mummy ... mmwaah!!!

Lily.Lulu said...

kakak lily pun baru je dapat maid baru ... adalah dekat 2 .. 3 bulan menunggu

sekarang nih bukan senang nak cari yang sesuai dan betul2 boleh buat kerja kan mummy ..

kot2 kalau ada nnt lily bgtau
:)

effie said...

still mencari maid?
i've googled for u..
n i found this...

KHIDMAT PEMBANTU RUMAH WARGA TEMPATAN

JIKA ANDA ATAU SIAPA SAJA BERCADANG MENCARI PEMBANTU RUMAH, KAMI MENAWARKAN KHIDMAT PEMBANTU RUMAH WARGA TEMPATAN YANG LEBIH MURAH, CEPAT DAN SELAMAT.

KETERANGAN LANJUT HUBUNGI EN SOBREE 012-3163346
EMAIL : pembantuanda@gmail.com
http://pembantuanda.googlepages.com

try laa..
hope it helps..

Mummy Cool said...

asz...
yes yes.. for sure mummy beritahu asz nanti.. no worries... hehehehe

Mummy Cool said...

lily..
thank you very much sayang....

Mummy Cool said...

effie
thank you darling... really appreciate it...

kuIna Jentayutiara said...

mummy cari bibik yg mcm dlm pic tu ker????

SaDi said...

sadi pernah ada maid... dan sadi prefer takde maid... so tak dapat laa nak bantu mummy... anyway... good luck dalam pencarian maid tuuu... :D

dakgilachoc a.k.a nani said...

mummy, amik kita jelah jadik maid...tapi kita tak reti masak, malas mengemas, kuat tidur, kuat makan..leh ke mummy? hahahaha...jgn mare ye..melawak je..:)

mummycool said...

kuina...
adoii laa.. kalau bibik cam gambo tu harus mati kutu mummy dibuatnya... hehehe

mummycool said...

Sadi...
tq tq

mummycool said...

nani...
hahahaha.. kawin je .. nanti pandai lah semua tu... hehehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...